Search
Dandy
Dingtjes
GPZ 550
Links
lyrics
Fotos
Memos
   Gericom
   movies
Vroeger
Games
Amiga
Gericom

Gericom overdose 1230

Ik heb een Gericom notebook gekocht bij de Media Markt bij de Amsterdam Arena.

Dit is nu niet echt een super ding. Hij is binnen de garantie 2 keer stuk geweest.

De eerste keer raakte hij zo over verhit dat hij regelmatig vast liep en er was iets mis met de video chip, ik had heel erg donker beeld. De reparatie duurde best lang. Hij werd wel af gehaald en terug bezorgd. Alleen was toen alleen de koeler vervangen het beeld was nog steeds stuk. (waarschijnlijk omdat je het op een kale desktop niet ziet, maar bij foto's was het niet goed.)

De 2de keer was het moederboard stuk. Deze reparatie duurde 3 maanden.  Nu is de garantie voorbij en wordt hij weer te warm. Niet zo erg als de eerste keer.

Ik heb maar een Notebook koeler gekocht. Dit is een plat ding dat je onder je notebook zet. Het werk best goed. De Processor is nu gemiddeld 52 graden inplaats van 62.

Cooler Master Notebook Koeler PNC-U5

Ze zijn moeilijk te vinden maar ik vond deze bij  shop.4launch.nl . Je hebt geen extra voeding nodig. Ze halen hun stroom (meestal) van de usb poort. Het nadeel is dan wel dat je een poort vrij moet hebben want deze is niet doorlusbaar.

De Gericom overdose 1230 is ook bekend als clevo 2200T. Van wat ik tot nu toe ontdenkt heb is Clevo de echte fabriekant van deze dingen. Clevo maakt(e) deze notebooks voor verschillende andere bedrijven die er hun naam op zetten.

Met veel moeite heb ik een service manual van dit ding kunnen vinden. (gevonden via google en dankbaar gebruik gemaakt van de cache functie van google). Het is weliswaar de manual van de 2200c maar ik heb die van mij al opengemaakt met deze manual en alles is precies het zelfde.

Update

Ik had een dure Dell cooler gekocht die al na 2 maanden stuk was (15 euro voor minifan).

Ik heb nu een stuk uit de achterkant gebroken en daar met plakband een pentium 2 fan tegen aan geplakt. Nu gaat het redelijk de temparatuur blijft nu wel laag. Alleen denk ik dat ik iest stuk heb gemaakt de laatset keer dat ik hem openmaakte. Want bij veel belastig bevriest hij gewoon. Hibernate werkt ook niet meer. Hij Hibernate nog wel maar hij komt er nooit meer uit. Dan bevriestie ook.

Al met al was dit een behoorlijk miskoop.

Dandy Teg 2004
Hosted by Bits Don't Byte